D.O.Ca. Rioja

Al tweeduizend jaar geleden bestond er in het Riojadistrict een wijnbouwcultuur. De D.O. Rioja werd in 1991 gepromoveerd naar D.O.Ca (Denominación de Origen Calificada, ofwel Gekwalificeerde Oorsprongs Benaming), een hogere categorie die gereserveerd is voor wijnen die gedurende een langere periode een constante kwaliteit hebben laten zien.
Rioja staat met name bekend om zijn rode wijn, hoewel er ook wel wat witte en rosé wijn gemaakt wordt. De meeste bodega’s creëren assemblages van minimaal drie druivensoorten, waarvan de belangrijkste de tempranillo is, gevolgd door graciano en garnacha (grenache) . Finosfera heeft een aantal mooie Rioja’s van diverse bodega’s in het assortiment.

Viñedos Sierra Cantabria (wijnhuis)

Sinds 1870, meer dan vijf generaties lang legt de familie Eguren zich toe op de teelt van wijnstokken, de productie en de opvoeding van de beste Rioja’s. Dit door het overbrengen van kennis en traditie van vader op zoon, aangepast aan de technologische vooruitgang en met respect voor de natuur.
Wijn van deze bodega

Bodega Viñedos de Páganos

Tussen de oude kapellen en kerken ligt Viñedos de Páganos. Het terroir in dit gebied geeft de wijnen een uniek en mineraal karakter. De wijnen rijpen in de optimale condities van de ondergrondse kelders, gebouwd naar voorbeelden uit de 16e eeuw.
Wijn van deze bodega

Bodega Sierra Cantabria

Uit San Vicente de la Sonsierra, een zeer traditioneel wijndorp, komen onze onderscheidende Sierra Cantabria wijnen.
Wijn van deze bodega

Bodega Lacus

Bodegas Lacus ligt in het Rioja-gebied en is een jong wijnbedrijf uit 2008.
Luis Arnedo, de derde generatie uit een familie van wijnbouwers heeft besloten zich te richten op het “terroir” van de Rioja Baja en wijnen te produceren met een eigen persoonlijkheid. De filosofie van de bodega is zo weinig mogelijk in te grijpen in het proces. Er worden geen gisten toegevoegd aan de most. Ook is de houtrijping niet bedoeld te maskeren, maar om de wijn te begeleiden en hem potentie tot ouderen te bieden. Daarom gebruikt men slechts 1% nieuw eiken vaten.
Wijn van deze bodega

Bodegas del Medievo

Wat de wijngaarden van Bodegas del Medievo zo speciaal maakt is dat de wijnstokken uitzonderlijke kenmerken hebben die uit het unieke klimaat en de bodem van het gebied voortvloeien. Na een zorgvuldig vinificatie proces krijgen de wijnen het typische karakter van de wijnen van de Rioja-streek.
Wijn van deze bodega

Galicia Andalucia Castilla-La Mancha Aragon Ebro Castilla y Leon Levante Galicia Andalucia Castilla-La Mancha Aragon Ebro Castilla y Leon Levante

Copyright © FinoSfera 2019 | Design: Hedio