D.O. Rueda

De Denomination de Origin Rueda ligt ongeveer 170 km ten noordwesten van Madrid. Eén van Spanjes beste wijngebieden voor witte wijn!
De regio is het thuisland van de internationaal gewaardeerde autochtone verdejo-druif. Typisch voor de Rueda zijn de jonge witte wijnen zonder houtlagering.
Een Verdejo heeft veel smaak, is fris en soepel en een beetje vergelijkbaar met een Sauvignon blanc.

IMG_2119

Bodega Félix Sanz

Bodega Félix Sanz is opgericht in 1934 en biedt inmiddels een selectie onderscheidende wijnen. De kelders, voorzien van de nieuwste technologieën, liggen in het hart van het stadje Rueda. In de meer dan 30 ha. wijngaard van Félix Sanz staan diverse druivenrassen aangeplant, waarvan 80% wit. Finosfera voert de expressieve witte wijnen gemaakt van verdejo, sauvignon blanc en/of viura.
In het logo op het etiket zijn zowel vaten, druiven, de X van speciaal als de S van Sanz te herkennen!
Wijn van deze bodega

Bodegas Ordoñez, S.L. Rueda

De bodega die onze Nisia produceert, ligt in de wijn producerende region Rueda, in de provincie Segovia en is tevens een Ordoñez project.
De wijngaarden liggen in het meest Zuidoostelijke en hoogste deel van de D.O. Rueda. De wijngaarden zijn gezegend met een zeer arme zandbodem, waardoor hier de phyloxeraplaag (druifluis) nooit heeft plaatsgevonden. Deze wijnstokken groeien langzamer, kunnen een hogere leeftijd bereiken en een meer geconcentreerde smaak in de wijn bewerkstelligen.
Wijn van deze bodega

vendimia_verdejo_rueda_menade

Galicia Andalucia Castilla-La Mancha Aragon Ebro Castilla y Leon Levante Galicia Andalucia Castilla-La Mancha Aragon Ebro Castilla y Leon Levante

Copyright © FinoSfera 2019 | Design: Hedio