Calatayud

De D.O. Calatayud ligt ongeveer 80 km ten zuidwesten van Zaragoza, in de provincie Aragon. De D.O. Calatayud grenst in het oosten aan de D.O. Cariñena en in het westen aan het district Soria. De wijngaarden liggen op een hoogte van 550 tot 880 meter en lopen van het zuiden van de Siërra de la Virgen naar beneden. In 1990 ontving Calatayud de D.O.-status en werd het, na Cariñena, de grootste producent van kwaliteits wijnen in Aragon.
De meeste van de wijngaarden liggen op een luchtdoorlatende en gezonde bodem met een hoog kalksteengehalte. De grond is kiezelig, los en heeft een lage voedingswaarde. Het klimaat is continentaal en is typisch voor de wijnbouwgebieden in Aragon, hoewel sommige wijngaarden hier tot de droogste van Spanje behoren.

In het algemeen zijn de wijnen van Calatayud wat frisser en hebben ze een lager alcoholpercentage dan die uit de rest van Aragon. Zo zijn er rode wijnen gemaakt van tenminste 60% Garnacha,en rosé wijnen uit 100%.

 

Breca

Bodega Breca

Het wijnhuis bezit 265 ha. “old-vine” Garnacha wijngaarden. Hoog gelegen in de heuvels op een hoogte van 950 -1000 meter boven sea level.
De wijngaarden liggen laast de stad Munebrega en de wijnstokken zijn aangeplant tussen 1925-1968.

De druiven worden met de hand geplukt
Wijn van deze bodega

 

 

Galicia Andalucia Castilla-La Mancha Aragon Ebro Castilla y Leon Levante Galicia Andalucia Castilla-La Mancha Aragon Ebro Castilla y Leon Levante

Copyright © FinoSfera 2019 | Design: Hedio