Spanje

Spanje is van oudsher één van de belangrijkste wijnproducerende landen ter wereld. Qua wijnproductie is Spanje het op twee na grootste en gezien het wijngaardoppervlak zelfs het grootste wijnland ter wereld.

Veel mensen kennen vooral de bijzondere Spaanse wijnen zoals Sherry, Rioja, Cava en Moscatel.
Spanje kent een controlesysteem voor de kwaliteit van wijn, waarbij de Denominación de Origen (DO) niet alleen de regio van herkomst aangeeft, maar grotendeels ook de kwaliteit. Voor wijn zijn er tientallen DO’s. De twee beste DO’s, Priorat en Rioja, kregen de benaming DOC, wat staat voor Denominación de Origen Calificada, wat de kwaliteit en goede wijntraditie extra benadrukt. Verdere kwalificaties die voor Spaanse wijnen gebruikt worden zijn vino de la tierra en vino de mesa. De laatste aanduiding is voor de goedkopere minder bijzondere wijnsoorten.

DSC_0525                                                             DSC_0488

Rechts ziet u de wijngebieden waar de Bodega’s te vinden zijn waar wij de wijnen van importeren. Klik op het gebied van uw keuze of bekijk eerst de kaart.

 

wijnland-spanje

 

Galicia Andalucia Castilla-La Mancha Aragon Ebro Castilla y Leon Levante Galicia Andalucia Castilla-La Mancha Aragon Ebro Castilla y Leon Levante

Copyright © FinoSfera 2019 | Design: Hedio