D.O. Toro

Toro ligt vlak bij de Portugese grens en is bekend om zijn robuuste rode wijnen gemaakt van de tempranillo ( lokaal tinta de Toro genoemd).
Met gemiddeld 3000 zonuren per jaar, is Toro rode wijnproducent bij uitstek! Toro kreeg in 1987 al de status van DO.

DSC_0010

Bodega Teso la Monja

Wij zijn trots op het feit dat wij, gezien de beperkte productie, de wijnen van Bodega Teso la Monja mogen voeren. De wijnen behoren tot de top van ons assortiment!
Teso La Monja is opgericht in 2007 en markeert het begin van een nieuw tijdperk van de familie Eguren in de DO Toro.
Alle wijnen van Teso la Monja zijn gemaakt van 100% tinta de Toro, ofwel tempranillo en komen van ongeënte pre-phyloxera wijngaarden!
De vijf generaties wijnbouwers hebben een enorme ervaring in de samenwerking tussen man en wijngaard om uit één enkel druivenras terror-gedreven wijnen met de grootst mogelijke expressiviteit en zuiverheid te produceren.
De familie Eguren zet in Toro consequent haar traditie van zorgvuldigheid en kwaliteit voort. De wijnbouw is ecologisch, met respect voor de omgeving. De druiven worden uitsluitend met de hand geplukt en in kleine dozen verzameld om beschadiging te vermijden.
Wijn van deze bodega

DepositoOvumTesoLa Monja                                Teso la monja

Dominio de Bendito

Uit vele mooie oplekken op de wereld koos Fransman Antony Terryn om in 2004 Dominio de Bendito vorm te geven in Toro. Zijn droom? Het maken van authentieke, persoonlijke wijnen met een ziel. Wij vinden dat hij daar heel goed in geslaagd is. De wijnen komen uit het noordwestelijke herkomstgebied D.O. Toro, in Castilla y Leon. De wijnregio Toro staat bekend om zijn krachtige wijnen gemaakt van de tempranillo-druif, hier tinta de toro genoemd.
Wijn van deze bodega

logo Dominio del Bendito Titan

Bodega Rejadorada

De bodega is gestart met de oogst van 1999
In 2003 is in San Roman de Hornija (provincie Valladolid) een nieuwe kelder gebouwd, voorzien van de modernste technologieën.
De laatste jaren legt Rejadorada zich toe op de productie van elegante, complexe en harmonieuze wijnen van de tinta de Toro (tempranillo).
Hun D.O. Toro wijnen zijn inmiddels verkrijgbaar in 23 landen.
Wijn van deze bodega

Rejodorada1  DSC_0900 DSC_0912

Galicia Andalucia Castilla-La Mancha Aragon Ebro Castilla y Leon Levante Galicia Andalucia Castilla-La Mancha Aragon Ebro Castilla y Leon Levante

Copyright © FinoSfera 2019 | Design: Hedio